Indhold DD&FI 2017

DD&FI 2017-tema: Forbrugerdrevet innovation - lokalt og globalt.

Udgivelsen i 2017 er bygget op omkring temaet 'Forbrugerdrevet innovation - lokalt og globalt. Vi tilstræber, at artikler og annoncer har en forbindelse til, hvordan virksomheder og leverandører tilpasser produkter, produktionsudstyr og proces efter forbrugernes præferencer. En særlig del har fokus på, hvordan disse præferencer lokaliseres - og hvordan man dokumenterer, at man honorerer forbrugernes ønsker.

Redaktionelt indhold:

Minister for Miljø og Fødevarer, Esben Lunde Larsen, giver sit syn på samarbejdet mellem staten og virksomheder, når dansk fødevareindustri tilpasser sig nye krav fra forbrugerne. Endvidere hvordan ministeriet og staten bidrager til, at virksomhederne forstår og har adgang til denne viden om forbrugerpræferencer.

Fremtidsforsker Birthe Linddal opridser tidens forbrugertrends og kommer blandt omkring krav om bæredygtig produktion, ernæringskrav, convenience og meget mere blandt forskellige forbrugersegmenter. Hvad er signalerne fra first-movers – og hvordan genkender man en døgnflue, så fødevarevirksomhederne ikke løber forgæves efter forkerte trends?

Arla Foods gennemgår forskellige investeringer og tiltag, som har udviklet virksomhedsprofilen som respons på forbrugertrends og ønsker, samt hvordan produktionsfaciliteter er tilpasset til disse krav. Sven Thormahlen, leder af Arla Innovationscentre er primær kilde.

Virksomhedsartikler

Virksomhedsartikler kan bidrage til temaet med omtale af fleksibelt procesudstyr, ingredienser, emballage og hjælpemidler m.m., som hurtigt kan tilpasses skiftende forbrugertrends. Dette kan også være i form af lokal tilpasning af råvarer og smagsvarianter samt muligheder for at tilpasse produktionsudstyret til forbrugerkrav om grønne profiler.